Guus rolt per toeval in het vak als zijn broer hem opgeeft voor het Studenten Songfestival. Hij zingt er een liedje dat hij liever voor zichzelf wilt houden. Nu, 47 jaar en in het bezit van vele gouden, platina en dubbel platina platen, wilt hij niets anders meer. Spelen is wat Guus het liefste doet. In uitverkochte clubs en theaters, op de mooiste festivals én (Groots) overzee. Maar ook voor het Koningshuis en tijdens de Olympische Spelen. En natuurlijk in zijn geliefde Philips Stadion.

Sinds enige jaren is Guus Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, Ereburger van Brabant en van Lieshout, zijn geboortedorp. De zolder staat inmiddels vol 3FM Awards, TMF Awards, 100%NL Awards, Edisons, Televizier Talent Award, een Gouden Harp, een Lennaert Nijgh Prijs en meer. ‘Ben ik waanzinnig trots op hoor! Maar om die dingen in de woonkamer te zetten vind ik ook zoiets’, verklaart een altijd nuchtere Guus.

Een carrière van 25 jaar vol ontwikkelingen, herinneringen en hoogtepunten: bereikt door er 25 jaar lang vol voor te gaan. En dat alles gaat Guus vieren in zijn jubileumjaar!